Sunday, 9 May 2010

MUSAILAMAH AL- KHAZAB DALAM UMNO

Alangkah indahnya kalau orang politik patriotik macam ahli-ahli sukan. Mereka berjuang untuk mendapat pingat demi negara..Orang politik jual negara untuk mendapat pingat.

Entahlah...Buana hanya jadi tukang tulis je. Tak mintak upah cuma mau ingatkan orang politik biar lupa lirik, jangan lupa diri. Itu je...

Melayu yang jadi tukang undi tu berhati-hati. Jangan tersalah undi dek terpegun dengan lirik politikus-politikus yang menyerupai malaikat..kononnya mereka adalah pejuang bangsa..tetapi sebenarnya Raja segala Iblis yang mengoda bangsanya semata-mata untuk terus mendapat tempat sebagai YB.

Dulu Ibrahim bertanding Bebas atas Tiket PAS. Menang. Sekarang Tak tau nak gi kat mana, cuba berbaik-baik dengan UMNO. Cuba menebar jala atas darat. Mana lah tahu kot "ranting-ranting kayu jadi udang dan daun-daun kayu jadi ikan"


Kalau autanya menjadi dapat bertanding Bebas menggunakan lambang BN. Melepas la.. mana-mana Ketua Bahagian yang bercita-cita nak jadi YB kerana pimpinan mungkin memberi tempat kepada Ibrahi Ali.

Menang menang belum pasti bagi Ibrahim Ali kalau bertanding Bebas Atas lambang BN. Sebab orang UMNO bijak berlakon.. bijak dan pro 'Cas keting'.

Bijak dan pro lagi ialah bagaimana ilmu untuk menawan penasihat UMNO dan Lembaga serta segala Bapak Lembaga dalam UMNO untuk selamat dari tuduhan.


Sehandal-handal Peguam UMNO macam Hafarizam anak Lelaki Harun tidak dapat mengesan kemahiran ini atau buat-buat tak nampak.


Sekarang bukan sedikit jumlah pimpinan UMNO yang dah jadi Ketua Bahagian kerana kemahiran 'cas keting' calon-calon BN. Macam mana agaknya kalau tempat yang sepatutnya diberi kepada ketua bahagian berkenaan tiba-tiba dipinggirkan kerana memberi ruang kepada Adi Jagat PERKASA.

Buana rasa Ketua Bahagian berkenaan akan 'Amok macam Tok Nading'.Lebih-lebih lagi kalau Ibrahim bertanding di Parlimen Tanah Merah. Ketua Bahagian Tanah Merah sekarang sangat handal dalam kerja-kerja begini.

Jangan marah pada Buana!!! Cuba tanya Peguam UMNO. Ada tak kes sabotaj pilihanraya di adukan? Tetapi Hafarizam kata tak ada bukti. Licin dan licik kan? Bukti berkarung-karung dibawa kedepan. Saksi..sebuah bas Transnasional telah dibawa ke tempat bicara di River View.


Dalam peristiwa itu Buana difahamkan Hafarizam datang dengan lenggang-lenggoknya. Berbekalkan mulut manis tersenyum lebar telah berjumpa dengan tuan Haji Muhamat Sulaiman (Ketua Penerangan Bahagian Tanah Merah ketika kejadian) Lalu Hafarizam memperkenalkan diri bersama budak pejabat UMNO bernama Al-Bakri(kalau tak silap) dengan menasihati Tuan Hj Muhamat Sulaiman supaya tidak perlu mengemukakan saksi dan bukti-bukti lain, kononnya pegawai penyiasat dah berpuas hati.

Wah!! Sehandal Hang Nading menyelamatkan Singapura Di Langgar Todak.

Nak tahu apa kesudahannya.? OKT terlepas atas alasan Tuan Haji Muhamat tidak mengemukakan bukti dan saksi. Ooooo baru Buana tahu, rupa-rupanya ada perisai untuk kebalkan penjahat UMNO. Sekarang 'Si Buta Dari Gua Hantu' pun tahu tentang cerita ini.


Bagi Buana bukan soal Tuan Hj Muhamat Sulaiman berjaya atau tidak mengenakan disiplin kepada OKT. Itu tidak besar. Bukan 'major isu'. OKT dan penasihat telah mempertahankan kemungkaran yang berlaku dalam UMNO. Muhamat Sulaiaman tidak berdosa pada UMNO kerana telah menjalankan tanggungjawab dengan mengemukakan aduan tersebut.


Pembaca yang sayangkan UMNO dan orang Melayu cari lah kebenaran walaupun berdepan dengan pahit dan getir.


Kesan daripada itu ialah kalau ada blogger mengatakan prestasi UMNO Tanah Merah merudum sejak pimpinan Arwah Dato Hashim Safin kerana ada adegan 'cas keting' saya berani mengatakan itu hanya lah 'hearsay' sahaja. Sebab tidak ada bukti.
Kesimpulannya, hanya orang-orang yang tahu sahaja mengetahuinya. Tanya lah Hafarizam.
DAN pada Hafarizam kalau nak cari kebenaran janganlah campur-aduk dengan perkara-perkara lain.


Hai kawan-kawan !!! berhati-hati deh.. Kenalilah yang mana kaca dan yang mana permata. JANGAN TERLEWAT MENGESAN MUSAILAMAH AL-kHAZAB DALAM UMNO


Jangan biarkan UMNO Mati Bergalang Tanah..Kot nanti Tulang-tulang Melayu akan Beselerakan di bumi sendiri. Andainya takdir akan menutup tirai buat UMNO , biarkan..Biarkan..Tetapi Melayu mesti bangkit bersatu dengan apa cara sekali pun.

tanpa syarat!!!!

No comments:

Post a Comment