Saturday, 6 November 2010

From Galas With Love..

1. Jom kita doakan agar UMNO membersihkan parti daripada lintah-lintah kenyang yang menyebabkan persepsi negatif terhadapnya.

"UMNO suatu jenama yang menjijikkan ramai orang. Kerana kebelakangan ini UMNO sudah sinonim dengan pencabulan kuasa, dengan korapsi, dengan kesombongan dan keangkuhan. UMNO sinonim juga dengan mengayakan segelintir orang Melayu dan sebagainya. UMNO parti politik yang kaya dengan intrigue-. Pemimpin naik keatas bukan melalui menawarkan idea yang bernas, tapi melalui tikam menikam, tipu menipu. Itu menjadikan UMNO sebuah parti yang ramai kaki tipu".

2. Mercu tanda kejayaan di Galas ialah Ku Li terpaksa 'low profile'kan jenama UMNO dan BN buat seketika kerana YBM Ku Li tahu imej UMNO dan BN tidak selesa dimata rakyat.

"Perjalanan tidak akan selesai jika tidak tahu tempat/fokus yang dituju..
macam dialog Mat Salleh di bawah ni.."

Alice: Would you tell me, please, which way I ought to go from here?
The Cat: That depends a good deal on where you want to get to
Alice: I don't much care where.
The Cat: Then it doesn't much matter which way you go

3. Terbukti 'silapmata' yang berbunyi 'Ambo nok parti Ku Li' memukau pengundi Galas.

"Ramai lagi yang masih setia dengan UMNO kerana yakin bahawa UMNO mampu memberi kepimpinan Melayu kepada bangsa Melayu berbanding dengan menawarkan ketuanan Melayu. (Because there are many of us who believe that UMNO can provide Malay leadership as opposed to Malay supremacy.) Presiden UMNO sepatutnya cultívate dan mengembelingkan unsur unsur ini bukan melayan karenah haprak UMNO."

4. Kini UMNO kenalah berusaha meghapuskan pemimpin-pemimpin 'buntal-buntal kembung, nampak berisi tetapi didalamnya kosong'

No comments:

Post a Comment