Tuesday, 9 June 2009

1Malaysia Kurang Selamat


Email kawan untuk ingat mengingati diantara satu sama lain. Sesiapa ada anak perempuan yang bermaustatin atau kerja di KL,code: 1Malaysia.

NB. Kerajaan BN sekuriti rakyat kena jaga. Hishamudin berapa ramai pendatang haram di 1malaysia? Kena pantau. mereka lama puasa.Gian tidak dapat kawal. Kalau ini terjadi kepada anak-anak Pak Menteri camne??


Subject: KEPADA WANITA2 KAT LUAR SANA ....Baru dapat tahu dari seorang kawan THAT adik ipar dia, seorang perempuan, menjadi mangsa samun dan bunuh di Sunway. Berlaku kira-kira jam 9 PAGI, beliau sedang memandu keretanya di Sunway selepas menghantar suaminya ke SJMC. Keretanya telah dilanggar dari belakang dan kemudiannya disamun dan ditikam di Sunway. Sekarang berada di ICU disebabkan kehilangan 75% darahnya akibat tikaman tersebut.2-3 hari lepas, di Negeri Sembilan, seorang wanita yang keretanya telah dilanggar dari belakang, menjadi mangsa samun dan rogol.Kejadiaan serupa ini banyak berlaku sejak 2-3 bulan ini . Dalam TV, rancangan 999 kemarin ada memaparkan kejadian serupa. Dalam rancangan tersebut, 2 kejadian dipaparkan.Pertama, seorang wanita yang memandu di Seksyen 7 Shah Alam kira-kira pukul 11 malam, keretanya di langgar dari belakang. Dia kemudiannya dilarikan ke kawasan pembinaan di Shah Alam dan dirogol bergilir-gilir.Kedua, di Gombak Setia. Kereta seorang wanita di langgar dari belakang . Semasa pertengkaran, lelaki yang pura-pura menuruh wanita tersebut memeriksa sama ada pintu belakang boleh dibuka atau tidak, telah menolak wanita tersebut kedalam kereta dan rakan lelaki itu telah memandu kereta tersebut. Mangsa telah dirogol rasanya (mungkin saya silap). Dia juga telah dicederakan dengan pisau di jari termasuk diKELAR dipaha (ada la dalam 3-4 inci).So FRIENDS, berhati-hati lah. Tidak kira yang dah kawin ataupun belum. Sebab yang di Gombak tue rasanya dah bersuami. Per ‘INGAT’ kanlah kenalan, saudara mara serta isteri (atau isteri-isteri) kita " MAKE SURE LOCK YOUR CAR & JANGAN KELUAR DARI KERETA! ."MAKE SURE ADA NBR. PHONE POLICE DLM HANDSET & CALL YOUR HUSBAND/NEARBY RELATIVE, KALAU DAH SYAK ACCIDENT TU SCAM, CEPAT-CEPAT PECUT KE BALAI POLIS BERDEKATAN (BILA ‘MEREKA’ KELUAR DARI KERETA) BERSAMA-SAMA MAKLUMAT KERETA MEREKA YANG MELANGGAR ITU SEPERTI NO. PENDAFTARAN KERETA, JENIS KERETA, WARNA KERETA,CIRI- CIRI PEMANDU, DLL YANG DIRASAKAN PENTING.

1 comment:

 1. salam sdr buana suara

  saya setuju dengan sdr mengenai langkah yang perlu diambil oleh kerajaan dan masyarakat tak kira parti apa sekalipun supaya bersama-sama membenteras masalah penganiayaan terhadap gadis2 dan wanita kita oleh mereka yang datang untuk mencari rezki dari luar negeri...

  masalah keselamatan dan keamanan tidak meliputi mana2 parti kerana ianya melibatkan masalah maruah bangsa dan agama kita...

  sama2lah kita pantau dan membantu pihak berkuasa mengekalkan keamanan dan keselamatan masyarakat kita...

  salam persahabatan

  ReplyDelete